[English] Eighth grade students took the practical class of the content studied in the book that was Cooking. In groups the students prepared a dish from an English-speaking country and brought the printed recipe, ingredients and method of preparation. This chapter seeks to grow in students the interest in cooking and healthy eating. This activity is in line with BNCC’s EF08LI05 skill in asking students to infer “information that does not explicitly appear in the text for meaning building”. They had a great time, the presentation was all done in English and in the end they tried the dishes. [Portuguese] Os alunos do oitavo ano realizaram a aula prática do conteúdo estudado no livro que foi Cooking. Em grupos os alunos prepararam um prato de um país que fala a língua inglesa e trouxeram a receita impressa, ingredientes e modo de preparo. Este capítulo busca despertar nos alunos o interesse por culinária e alimentação saudável. Essa atividade está alinhada a habilidade EF08LI05 da BNCC ao pedir aos alunos que infiram “informações que não aparecem de modo explicito no texto para a construção de sentidos”. Eles se divertiram muito, a apresentação foi toda feita em inglês e no final eles experimentaram os pratos. #ColégioMiranda #orgulhodesermiranda #excelencianoensino #highschool